Flash strani
Pomankljivosti spletnih strani izdelanih v flash tehnologiji!!

Flash tehnologija - slabo za iskalnike (Google, najdi.si, yahoo...), ker ni mogoče optimizirati spletno stran. V URL vrstici se ne prikazujejo podstrani  ampak je vedno viden samo naslov spletne strani. Isklaniki ne vidijo tekstovne vsebine, ker je vse zapečeno v flash in ne morejo skenirati vsebino. Ni mogoče nastaviti ključnih besed. Zaradi tega je spletna stran zgrajena v flashu vedno slabo rangirana v iskalnikih, dobro rangiranje pa pomeni pridobivanje posla.

Težavno urejanje. Za flash urejanje je potrebno prositi proizvajalca spletne strani ali pa so vnaprej točno določeni obrazci za vnost npr. novice. Z današnjimi ne flash CMS sistemi je urejanje spletne strani tako enostavno kot tipkanje v Word.


Draga nadgraditev, ni modularne zasnove. Za vsako dograditev spletne strani se je potrebno obrniti na proizvajalca spletne strani. S sodobnimi CMS sitemi stranka sama dodaja podstrani, nove linke, slike itd.... Stran se gradi kot kocke - z dodajanjem modulov.

Fiksna višina;: spletna stran je fiksno definirana v višino. Za premikanje moraš z drsnikom iti gor in dol. Dandanes se spletne strani ne omejujejo po višini, ker se tako in tako uporablja kolešček na miški....


Počasno odpiranje, velikokrat moteča glazba
v ozadju

Torej, če imate spletno stran izdelano v flash tehnologiji Vam priporočamo redesign spletne strani v HTML obliko s CMS sistemom v ozadju, da boste sami urejali spletne strani in za lažjo nastavitev ključnih besed. Oblika je sicer všečna in se lahko uporabi že obstoječa ter tudi vsebinska zasnova lahko ostane.